„BAOŠIĆKA VASKRŠNJA TRPEZA“- OSTVARENI SAN

„BAOŠIĆKA VASKRŠNJA TRPEZA“- OSTVARENI SAN

Dobra zabava i raspoloženje okupljenih na „Baošićkoj vaskršnjoj trpezi“ prkosili su sivom kišnom danu, koji, ni na tren, nije poremetio plan NVO „Fešta-Baošići“ da realizuju najavljeni program. Umjesto na otvorenom druženje je organizovano u prostranoj sali Doma kulture u Mjesnoj zajednici .

-Ni vjetar, ni kiša ne mogu nam ništa. Pokazale smo da ono što želimo to i postignemo. Dobile smo podršku Mjesne zajednice i Udruženja žena sa rivijere i iz grada. Ponosne smo, jer uprkos lošem vremenu nas je bilo puno, rekla nam je Borka Damjanović, predsjednica NVO „Fešta-Baošići“.

Nakon dugogodišnje pauze, ponovo je aktivno NVO „Kumboranke“. Srećne su što su dio ovog programa.

-Mi smo obnovili udruženje prije nekih dva mjeseca i ovo nam je prvo učešće na jednom bazaru. Učestvovali smo za Tortu za osmijeh i uskoro ćemo biti učesmice svih dešavanja u gradu i duž rivijere, sa zadovoljstvom naglašava Olga Blažević, članica  NVO „Kumboranke“.

Današnju feštu uljepšale su, ne samo hranom koju su spremile, već i energijom koju su unijele, i :NVO”Novska kredenca”, “Jokina kužina”, NVO “Riza”, NVO “Male sirene”.

Vaskršnja trpeza bila je bogata i raznovrsna. Slane i slatke proizvode trebalo je zaliti. Neki su se opredijelili za  kratko alkoholno  piće, tek toliko da se nazdravi, a neki su uživali u neobičnom soku od koprive koji je spremila Dušanka Dević iz Udruženja žena „Bonaca“ iz Zelenike.

Dio programa bile su i Turkinje: Esma Cerinan Otović i Sule Kadan Turkel, koje su sa drugim ženama iz inostranstva, ali i Herceg Novog okupljene u NVO „Fit woman Montenegro“. Obradovao ih je poziv žena iz Baošića da se pridruže Vaskršnjoj trpezi.

-Srećne smo što smo ovdje. Upoznajemo nove ljude i običaje. Volimo Herceg Novi, Boku i Crnu Goru. Ovdje nam je prelijepo, kaže Esma koja je novska snaha i dobro govori naš jezik.

Njena prijateljica Sule je u Herceg Novom zbog obaveza supruga i  koristi svaku priliku da izgovori i nauči neku riječ. Raduje se novim poznanstvima i upoznavanju naše kulture kroz ovakve vidove okupljanja.

Nezamisliva je zabava za djecu,ali i odrasle, bez Šanta Panta. Ovaj datum za njega je posebno bitan, jer je izdao knjigu Vasksenje i 12-i CD. Najavljuje nova iznenađenja za sve uzraste.

Uz klovnove iz NVO „Maškare“ koji su animirali djecu i odrasle, „Baošićka vaskršnja trpeza“ bila je mjesto lijepog provoda za sve generacije i potvrda da volja, ljubav i prijateljstvo, nemaju ni cijenu ni  prepreku, uprkos  kiši koja ni jednog trena nije  uticala na  raspoloženje prisutnih.