FIT WOMAN MONTENGRO ORGANIZUJE PROGRAM MEĐUKULTURNOG UPOZNAVANJA

FIT WOMAN MONTENGRO ORGANIZUJE PROGRAM MEĐUKULTURNOG UPOZNAVANJA

Povodom 8. marta, NVO Fit Woman Montenegro uz podršku NVU Ruke ispred terase Gradske kafane predstaviće tradicionalna jela , specijalitete i rukotvorine država iz kojih dolaze: Azerbejdžana, Irana, Srbije, Rumunije, Rusije, Turske, Ukrajine ,  Velike Britanije i Crne Gore.  Događaj posvećen međukulturnom upoznavnaju planiran je 8. marta, od 11 do 13 časova.

Posjetioci će biti u prilici da probaju tradicionalna jela i specijalitete iz navedenih zemalja, a na štandovima država biće izložene rukotvorine i vizuelni prikazi osnovnih izraza i pojmova na azerbejdžanskom, farsi, rumunskom, ruskom, turskom, ukrajinskom i engleskom jeziku. U duhu 8. marta, svaka država će na štandu istaći ime jedne žene koja je doprinijela kulturnom, društvenom i političkom razvoju njihove zemlje. Biće upriličena i lutrija, na kojoj će moći da učestvuju sve zainteresovane posjetiteljke. Izvlačanjem listice sa imenom biće izabrana pobjednica koja će na poklon dobiti žensku torbu.

-Srećni smo što možemo zajedno da učestvujemo u proslavi 8.marta. Naša organizacija podržava zdrav i društveno aktivan život žena kroz organizovanje aktivnosti poput ove, vjerujemo da međukulturno povezivanje i upoznavanje donosi mnogo toga pozitivnog”- istakla je Esma Cerinan Otović, jedan od osnivača i predsjednik NVO Fit Woman Montengro. Podršku koju su dobile od NVU Ruke je od izuzetnog značaja i njima duguju veliku zahvalnost za organizovanje ovog događaja, zaključila je Cerinan Otović.

Iz Udruženja “Ruke” su istakli da im je drago što imaju  priliku da u saradnji sa NVO Fit Women Montenegro učestvuju u organizaciji proslave 8. marta.

-Naše udruženje podržava svaku pozitivnu i afirmativnu akciju za povezivanje i osnaživanje žena.

Kako poručuju iz Fit Woman Montenegra, u sklopu proslave Dana žena, 9.marta će u Parku Boke sa početkom u 12 časova biti organizovan čas joge na otvorenome. Pozivaju sve zainteresovane žene da im se pridruže i da se zajedno lijepo provedu, uz to da ponesu svoje prostirke za jogu. 

Fit Woman Montenegro je organizacija osnovana sa ciljem da podstakne žene da vode zdrav život i da aktivno učestvuju u društvenim dešavanjima Herceg Novog, kao i da pruži mogućnost upoznavanja i razmjene ideja između žena različitih profesija, porijekla i godišta. Aktivnosti koje organizuje Fit Woman Montenegro su otvorene za sve žene koje žele da prisustvuju časovima joge, fitnesa, kao i predavanjima iz oblasti zdravog života koja drže saradnici ove organizacije. Više informacija o NVO Fit Woman Montenegro možete pronaći na FB strani i Instagram profile.