NVO „FIT WOMAN MONTENEGRO“–VJERUJMO U SOPSTVENI USPJEH

NVO „FIT WOMAN MONTENEGRO“–VJERUJMO U SOPSTVENI USPJEH

,,Psihologija žena i pozitivno razmišljanje” naziv je predavanja organizovanog sinoć u prostorijama NVO „Fit Woman Montenegro“, u susret Međunarodnom prazniku žena. Predavačica – psihološka savjetnica Lara Mina Turkel, odgovarala je na brojna pitanja učesnica i stručno objasnila što tačno znače pojmovi pozitivno i negativno razmišljanje, zašto je važno da vjerujemo u sopstveni uspjeh, te kako pozitivan stav utiče na prevazilaženje životnih prepreka.

-Kada nismo raspoložene uslijed različitih promjena koje se dešavaju u našem organizmu, pozitivno razmišljanje je upravo ono što može doprinijeti da se osjećamo bolje, srećnije i motivisanije.”- objasnila je Turkel. Prema rezultatima brojnih istraživanja, afirmativno sročene poruke pozitivno djeluju na naš mozak, doprinose tome da se osjećamo bolje, kao i da budemo korisniji  i kreativniji.

Turkel je govorila o neophodnosti da prepoznamo negativno razmišljanje, odnosno da treba izbjegavati isključivo fokusiranje na negativne događaje i scenarije. Pored toga negativno razmišljanje uključuje i polarizovani pogled na svijet oko nas, kojim se sve definiše ili kao apsolutni uspjeh ili potpuuni krah, pri tome se ne vodi računa o tome da uvijek postoji sredina između dvije krajnosti.

Predsjednica NVO „Fit Woman Montenegro“ zadovoljna je odzivom žena.

– Prezentacija je bila zanimljiva i poučna. Tema je lijepo prihvaćena i stvorila je dobru interakciju između predavača i publike. Razmišljati pozitivno je način na koji mnogo toga dobrog možemo postići, naša organizacija će se truditi da i u narednom periodu organizuje događaje koji će promovisati teme poput ove, istakla je Esma Cerinan Otović.